My Nadja Luong Phan

Veckans Bok

BÖCKER, MY UNTOLD STORY - Depression & Ångest, VECKANS Himmel, helvete och allt däremellan.. Om känslor, anna kåver, att leva ett liv inte vinna ett krig, missluong.blogg.se, my untold story missluong Permalink0
God dagens bloggen, nära & kära och läsare! 
 
Senaste dagarna har jag fått ta en hel del samtal/diskussioner/pratstund om det mesta, med de flesta och det är både sårande och hjärtskärande men också betydelsefull. Som alla säger, livet går ut på att man måste både ge och ta, ha respekt men ändå inte missbruka orden. Du respekterar andra och ha förståelse, men låt inte dem utnyttja dig eller tar dig för givet. Förstår du för dem, men dem inte förstår för dig. Då är det deras ego och sig själv de har att bearbeta med. Det är deras problem. Så länge man gör sitt bästa oavset vad resultatet blir. Sen värdesätter jag ärlighet väldigt högt, sårar hellre mig med sanningen än trösta mig med lögner som jag förr eller senare ändå kommer att få reda på. Jag själv har varit där i så så många år att jag är så trött på att " tänk om jag säger detta och dem blir sårade, tänk om, tänk om, !!!". Det har förekommit alldeles för mycket tänk om i mitt liv, att jag orkar varken ha den tanken själv eller att min omgivning ska ha det. Ärlighet varar längst i slutändan. Man berättar, man öppnar/blottar sig, man förklarar sig, man blir respekterada, sedd och förstådd. Det kallas för kärlek. 

Nackdelen med mig är att jag redan anar, saker och ting långt innan folk pratar med mig. Alldeles för lyhörd och uppmärksam att jag blir så trött på mig själv. Fantastiskt egenskap på jobbet med palliativ vård eller med människor överlag. Men att ha den egenskapen med överallt är bara för jobbigt. Det för mer skada än nytta för mig i vardagen. Men det är något jag också fått lära mig att leva med. Jag klnadrar inte mig själv numera längre, för att jag är högsensitiv, det är en del utav mig och min vardag, jag lär mig fortfarande att leva med den. Men den historien återkommer jag. Idag vill jag bara tipsa er om en bok utav mängden som hjälpt mig längs vägen och under min sjukskrivning/rehabilitering ur min depression. 
 
Det var denna boken som hjälpte mig att landa från första början. Himmel, helvete och allt däremellan. Om känslor. Sortera mina känlsor och förstår även acceptera att jag faktsitk känner de känslorna jag känner. Och att det är fakttiskt helt mänskligt att känna dessa olika känslor, gentemot vissa medmänniskor man möter längs livet. Jag uppmuntrar ver än gärna er som är vilsen i era berg av känslor och samvete att läsa denna bok. Även om man inte lider av depression som jag gjorde, är denna bok ändå väldigt givande. Man får en hel annan perspektiv på känslorna, därmed förklaringar till varför man känner som man känner och varifrån dessa skam, rädslor och skuld känslor kan ha slått rot.
 
Just nu läser jag en annan bok som Anna Kåver också skrivit som handlar om acceptans. Att leva ett liv inte vinna ett krig. Men till och börjar med behöver man bekanta sig med känslorna man bär med sig.
 
Himmel, helvete och allt däremellan. Om känslor. Av Anna Kåver
 
Till top