My. N. L. Phan

When you have a good heart

TANKAR & KÄNSLOR Permalink0
WHEN YOU HAVE A GOOD HEART:  YOU HELP TOO MUCH, YOU TRUST TOO MUCH, YOU GIVE TOO MUCH, YOU LOVE TOO MUCH AND IT ALWAYS SEEMS YOU HURT THE MOST.
 
 

You and I will always be unfinished business

MISSLUONG, MY UNTOLD STORY - Depression & Ångest Permalink0

- I samma veva med alla undersökningar och läkarbesök var jag tvungen att inse för mig själv att det kanske inte bara är magen och stressen som bekymrar mig. Det var nämligen den diagnosen som ställdes först, stressreaktion. Därmed kan man också få symtom som nedstämdhet och försämrad aptit. Jaha, så jag är verkligen bara stressad tänkte jag, jag kände ju inte mig stressad egentligen, men om doktorn diagnostiserar mig så då ligger det väl något i det han säger. Medan han skriver läkarintyget tvingade jag mig själv att fråga honom ytterligare om det verkligen inte är något annat som kan ge de symtomen jag har. Han säger att det är svårt att säga, nedstämdhet kan orsakas av många olika saker. Men syftar du på att det kan vara något psykiskt som bevärar dig tror du, tillade han som följdfråga.  Jag vet inte riktigt, men det känns lite så svarade jag, men jag vet inte, jag är inte säker. ”Jag vet inte”, det var nog det enda svar jag hade som svar till allt och alla den perioden. Jag vet faktiskt inte. Han lugnade mig genom att ta friheten och svara åt mig och skrev upp mig på listan för samtalsterapi. När han sa så, då visste jag inte om det egentligen var till någon tröst eller knivhugg i magen, men av någon anledning så lät det vettigt. Någonstans mellan förtvivlan och lidandet så kände jag lättnad i det ögonblicket. Konstig nog. Därefter kom magsåren in i bilden då verkar allting väldigt rimligt och ”make sense” om man säger så.

 

Men jag kan väl inte vara psykisk sjuk tänkte jag. Nu pratar vi om psykisk sjuk. Samtalsterapi. Är det verkligen så pass alltså?! Nu överdriver jag tänkte jag hela tiden för mig själv medan jag väntade och väntade på alla dessa remisser ska genomföras och kallelsen. Jag är nog bara stressad…. 

 throwback vintern 2014 när jag fyllde 25 år 

A fine hat fits like a good friend

MISSLUONG, SHOPPING a fine hat fits like a good friend, missluong.blogg.se Permalink0
Aldrig i mitt liv har jag uppskattat mössor, hattar, luvor och pannband som jag gör idag. Det startades 2010 faktiskt, då jag vikarierade 6 månader på en dagis. Jag var ute med barnen och dels som förebild hade jag mössor och varma kläder och dels, det var sviiiin kallt vissa dagar på vintern, man måste klä sig varm. Regnstövlar var också något som jag uppskattade på en helt annan nivå. Hur som helst, sen dagiset har jag alltid haft mössa och vantar på mig när det behövs samt har nu en annan respekt för kylan. Friskluftlivet är också något jag uppskattat mer, det finns aldrig något som heter att jag kan inte gå ut för det är så dålig väder. Har man rätt kläder till rätt väder då funkar allt! 

Det jag vill komma fram till är att jag faktiskt skaffat mig en ull hatt. Spanat in en hatt emellan åt och senast jag var i Stockholm med Jinns familj i oktober provade jag en hel del olika varianter. Men var lite osäker då så jag köpte inte. Tills i lördags då Yen och jag tog en spontan lunch ute sedan minglade vi några timmar i stan, det var black friday weekend. Jag letade efter en svart pannband, först var det slut, som tur hittade vi en i svart till slut. Eftresom vi ändå är på jakt på huvudbonad, så varför inte köpa en nu och använda vid  mildare dagar. Blir perfekt med en hatt som man trivs i, det jag inte visste är att jag verkligen trivs i hattar och mössor!
 
 
Här provade jag en i Zara i Stockholm, den jag köpte nu är från H&M och ser exakt likadan ut. Dessutom var det ju Black Friday Weekend  20% rabatt !
 
Till top